Hapy teip @ Kedah

Assalamualaikum pembuka bicara.. Lama eh aku tak update blog ni?? ramai jugak yang sibuk menanya bilanya nak update blog nih.. ni aku dah update ni jangan nak banyak bunyik lagi..

19/3/2011 – Masa tarikh ini lah Majlis Perkahwinan tu berlangsung.. OoOps~ aku tak bagitau lagi eh siapa kahwin? HAHA!
ni cek nak habaq la ni.. bikin kalut ampa nih! ni ha,,adik kepada abang ipar aku kahwin.. So besan parent aku ni pon menjemput lah kan.. dah namanya besan,,takkan nak tolak mentah-mentah jemputan tu ye tak?? lagipon jumpe sangat-sangat-sangat-sangat jarang.. so dengan tak fikir panjang,DEAL! We Rockin The Plus Highway!

Ringkasnya, kami bermalam di Holiday Villa,Alor Star.. Dah lah sejuk,selimut NIPIS pulak tu.. makan dah lah mahal,TAK SEDAP lagi! wifi ade,tapi kene BAYAR RM20! swimming pool bukak pukul 9 a.m! 4stars WTFJW! (fullstop)

Sampai di rumah besan pukul 10.30a.m.. lepak-lepak borak-borak makan-makan layan-layan eh btw,orang kedah sana memang peramah =) diorang layan elookkk je.. sudah pada tu masa kitorang nak beransur, terdengar brader DJ cakap, “Terima Kasih kepada besan pengantin dari Negeri Sembilan yang sudi hadir bersama-sama kita pada hari ini” Bangggaa + Terharuuuu!!

Satu keunikkan yang aku boleh nampak dekat rumah pengantin ni, diorang hidangkan tetamu dengan nasi kukus.. Nanti korang akan nampak macam mana bentuk dan cara nasi itu dikukus.. kalau korang nak buat Sauna dekat dalam tu pun tak jadi masalah..

Dah lama kan aku tak update blog ni,,so aku bagi special view dekat ampa dengan mengupload gambar dengan sebanyak yang mungkin,,plus entry kali ni adalah sedara aku jugak..

ini parents pengantin.

That guy is Mr.Din abang ipar aku and isteri beliau.

Permandangan dari tingkat 17 Holiday Villa, tengah-tengah alor star. kat belakang tu Gunung Jerai rasanya.

Menara ape ni aku pon tak ada idea =.=

aku suka gile dengan permandangan dekat sana..Lapang je penglihatan..disamping mengelakkan kita daipada menonton Youjizz.com lagi..BAHAHAH!!

wohooo~~ serba hijau gituuuu….sah 2 2 ni minat power rangers hijau!

dari kiri cepat jalan! lalalala~ tapi kalau korang perasan,takde kompang yang berarak sekali kan??

pulun kedah pulun!!

ini adik pengantin..agak agak la kot ye nak ushar tu bro HAHA!..eh 1 more thing,adik beradik abang ipar aku semua muka nak nak same je..aku pon kompius nak memanggil =.=

ini aku tak kenal pon siapa..aku nak amek gamba orang merewang,tapi pakcik ni pandai meng-entre-prame! HAHA ! kipidap pakcik! sok sok boleh jadi model saye =)

eh?? Khalisya?? hehehe with her grandpa❤

haaa ni la die nasi kukus aku nak habaq kat ampa sat..dalam die ade banyak dulang yang berlapis-lapis..panas..memang la panas kalau tak macam mane nak masak haprak!

Sesudahnya itu,kitorang pon beransur pulang. sampai je kat traffic light pertama,mak aku menyuarakan niat beliau untuk pergi ke Padang Besar..nak follow pakcik aku yang dah separuh jalan heading ke sana jugak..sebelum lampu hijau baik putuskan nak pergi ke tak..last last semua setuju,weeengggg buat u-turn sebanyak lebih 4x kat tempat yang sama (kat situ-situ jugak) sebab salah jalan..HAHAHAHA!!

walaupun penat,kami pulang dengan hati yang gumbira =)
(karangan budah sekolah rendah)

Sakit Tengkuk dekat A’Famosa Safari! – Mallaca

Howdy bloggers and viewers..pheww,, its been a month i didnt make any update on this blog..busy lah tuan..sorry arr..ape?? nak gado?? baca entry ni dulu then baru boleh gado okay?

8hb Jumaat – Dengan tak semena-mena,tah apahal angin abang aku hari tu,tiba-tiba je ajak ke A’Famosa Safari berlokasi dekat Ayer keroh Melaka..then tak pasal-pasal aku pulak yang kene blame lambat siap..dah kau buat announce tiba-tiba buat ape? hambek kau tunggu la aku bersiap..dah lah timing aku siap line-line DatinRosmah gitu..gomar lagi,padan muko..

cuaca panas betul..yang putih jadi hitam,yang hitam bertambah hitam!! lantak ko lah siapa suruh tak bawak payung..kok rambut tu lebar macam payung takpe jugak..and jugak hujan renyai-renyai tapi tak lama,2 minit je..hujan melaka memang suka main-main..

Safari ni lebih kurang dengan Zoo lah tapi yang specialnya just Safari ni macam kita merayau and masuk dalam dunia hewan-hewan liar and study pasal habits diorang..kalau nak dibandingkan Zoo lagi banyak jenis hewan,dari lalat hingga lah ke harimau bintang..

macam suami beristerikan 2 bini..cayalah!

budak 2 orang ni awal-awal lagi dah buat muke bosan..dah masuk safari,harimau pon nak diterkamnye!

sorry lah bro..gua memang degil..

Q-Lane yang macam litar go-kart Watehel! menyusahkan betol..

budak ni………..exited dalam diam..

ini kambing..

the most sexy-bird-family in the world..jalan berlenggang giler,,eh Amelina Dangdut pon tak macam ni punya gaya lah~

harimau tengah berenang katak..

eh suke pulak si linda ni..disedut dalam belalai tu kang,langsung tak payah..
(gajah tu yang lagi suka sbenarnya..free-free dapat ringan-ringan n akak aku..pervert u elephant~ demmit!)

hanya berbekalkan kit lens je,aku survive jugak untuk amek gamba hewan-hewan ni..hilang 74.72% mood untuk aku amek gamba sebab lens kesayangan aku rosak,yakni telephoto zoom lens..things happen,what else i can do meyh?sial sial kan je lah lens tu,nama manufacturer pon kene sial.tapi manager la yang paling sial..

p/s : okay sekarang dah boleh gado..

Wan+Bean+Yaya+Sulaz = Bukit Cahaya

jap jap, sebelum tu kasi aku gelak dulu..
…………………………………………………………………………. ……. …… ….. .. . . . . . . .               .

kenapa aku nak gelak pulak??? ya ya ya ya aku nak cerita lah ni..weekend yang lepas di mana ia telah jatuh pada hari ahad,aku,bean,yaya and sulaz yakni classmate aku sendiri telah berjaya sampai ke Bukit Cahaya S.Alam dengan jayanya!
haaizzz,,berbulan tu plan nak ke Bukit Cahaya and at last,,as what u see below =)

Eh lepak dulu..Terus nak tengok gambar je,beraattt~ layan ini celita dulu bro baru boleh kasi tengok itu gambar..okay?deal.
Nampak tak basikals tu? Sewaa tuu Rm3 sejam total 3 jam sewa berapa tah..Yang berada di tengah ialah SulazTripple si budak tersungkur!! *psst *psst Sulaz aku janji tak bagitau diorang hal sebenar okay?..Bean,lu steady hensem kekal bergaya..Macam Bung Sukarno..

Nak dijadikan cerita,aku memang tak balik weekend tu sebab dah berjanji dengan diorang nak ke sini..bergerak dari nilai melalui lebuhraya LDP dengan kelajuan 100km/j,maka sampai lah aku di USJ pada pukul 12.08pm. Itu pun pompuan-pompuan ni tak siap lagi! Grrr!  Walhal aku dah roger sejam awal sebelum aku bertolak.. haaizzz..dasar pompuan keberet..Tapi yang buat aku terharunye,diorang buat bekal makanan!! Aku tak tau kenapa rasa terharu semacam..dah kene nasi lemak kangkang dengan diorang agaknye..

time to slide to the next photo..

Kitorang tak terus ke Bukit Cahaya malah singgah di Tasik Shah Alam sebentar tunggu si Bean..dapat pulak duduk dengan budak giler camera dua ekor ni,memang tak ah! *psst psst* yaya,lagi kau benci  gambar ni lagi suka aku masukkan.

aku cukup menyampah kalau candid yang dibuat-buat ni..

berbasikal adalah salah satu aktiviti yang korang boleh kat sana..menurut yaya the engine-info-searcher,ada 23 aktiviti lagi yang boleh korang enjoy.

potraiture sikit : yaya the engine-info-searcher..tali beg ni lah yang putus tu..nak lari dari beruk punye pasal,langsung tak payah..

lagi potraiture : sulaz yang keletihan..

ah memanjang potraiture je : photo by tripod..

rumah beriklim 4 musim..si bean,,asal muke kau macam tu???

nampak asap tu nampak?? -2 darjah celcius gile ko!
aku tataw kenapa si bean nampak jambu..timkai ah!!

ah sudah~ threesome kot! baru America!!

aku tau kebanyakkan gambar untuk entry kali ni kurang and susah untuk menggambarkan keadaan sebenar dekat bukit cahaya tu.. antara sebabnya 1st,kitorang berbasikal(aku lah tu,susah nak snap) and 2nd,leka lepak dekat pondok ape kejadah tah sambil makan kacang tanah,air kotak teh bunga dan termasuklah roti sosej buatan 2 orang pompuan ni..

p/s: kalau korang nak pergi jugak,,aku sarankan pergi pagi-pagi..mesti lagi seronok..dalam hutan memang clear nak berhenjut,tapi kalau nak kene patuk dengan ular batik kuala terengganu dengan tebuan tanah gambut,cube la ko..

Qayyum Wedding @ Linggi

Referred to the title above, what do u expect?
ya ya ya ya kawan aku melangsungkan perkahwinan beliau pada 21hb Dis yang lepas..
yes thats it..nampak Linggi,ingat aku..why liao lor? Sebab aku kan duduk kat Linggi..maka rakan sekampung aku ni yang jugak brader sini (Pergh!) menamatkan zaman bujangnya dengan mengikat talian persaudaraan yang halal lagi sah dengan si isteri yang berasal dari Senawang..sama comel..nak tengok? sat lagi tengok gambar.

si Qayyum ni dulunye memang budak-budak sini jugak,tapi sejak dah berkerjaya ni,merantau lah beliau ke sana ke sini..dulu kalau dengan bebudak baya daya berkumpul kat kampung ni,memang terbalik kampung ni..zaman diorang memang seronok..daring je nak buat ape-ape pon..

meriah sebenarnya majlis ni..ramai orang kampung turun tolong merewang, kengkawan si Qayyum ni lagi..awek-awek itu dah menjadi satu kewajiban dan sinonim dekat majlis-majlis seperti ini..tapi aku buat bodo je,sebab dorang tak pakai G-String..BAAAHAHAHA!! (kadang-kadang kena open mided sikit). thats all for now,regards =)

Yanti & Anwar – Putrajaya

Hari sabtu yang lepas, yakni semalam kalau ikut calender taqwim, aku pergi ke Dewan Kejiranan Persint 16 Putrajaya. Apa ek aku buat kat sana?? aku follow akak aku pegi umah orang kawen. aku yang baru balik keje ni dah tentu-tentu badan tengah berlengas. pfft~
Takpe aku layankan je, lagipon lepas pada tu kitorang akan gerak balik kg jugak. dalam pada tu jugak, boleh aku ‘sut-sut’ gamba orang kawen ni.

Ha yang ni lain pulak cerita die. tah macam mana aku boleh terjumpa budak 2 orang ni. dorang ni anak-anak kawan akak aku sebenarnya. nakal betul. tapi yang buat aku stimnya, 2 orang budak  sangat sangat sangat photogenic! i wish aku boleh snap gamba dorang lagi. tapi nak buat macam mana, yang paling photogenic itulah yang paling nakal =.=
pfft~
boleh merengek mintak dekat mama die nak beli camera haritu jugak lepas tengok aku pegang camera DSLR tu. abang tak kisah kalau kau nak main camera abang dik, tapi jangan disentap lens ituu! kalau rosak lens tu,aku sau blackberry mama die. tak payah banyak bunyik.

photogenic lagi organic kan?? bebudak ni kang haaaa~aku sepak lelaju kang!
lupo nak bagitau,yang pompuan tu orang panggil Baby yang boy tu orang panggil Amla. Amla? kenapa nama die macam tu? fyi, Amla have a FB account..WTF! it is NSFW mom!

KT!

KT? what its stand for? kakak tua? nama samaran untuk sesiapa yang bernama Khatijah?? pfftt~~ no lah.. KT is stand for Kuala Terengganu..
so apa kene mengena Kuala Terengganu dengan entry aku kali ni?

aku pergi Kuala Terengganu??? yeah!! correct!! memang aku pergi ke Kuala Terengganu 19 – 21 November yang lepas. aku follow konvoi graduation abang aku yang belajar dekat ADTEC Melaka. ADTEC satu Malaysia beramai-ramai grad dekat Terengganu kali ni,diorang buat dekat Tapak Kesenian Islam. memang ramai, tapi still undercontroll..

Perjalanan nak ke Kuala Terengganu memang lain macam cakap korang..sesiapa yang dekat dengan Karak Highway,dipersilakan jalan dulu..tapi ade satu jalan lagi, ikot Kuala Pilah – Bahau – Rompin and bla bla bla..jalan kampung sepanjang-panjang perjalanan..tapi pelik,lembu sekor pon aku tak nampak..jangan ditanya berapa lama,sebab la ni aku nak bagitau, 8 jam(!) siap-siap lah livita or redbull bertin-tin nyeh =)

Kuala Terengganu memang best pantai die tapi BAHAYA (!). kitorang menginap di Primula Hotel..

tahniah buat graduasi-graduasi lepasan ADTEC ni..

cantik kan tempat die? actually masa untuk bersiar-siar agak suntuk..sebab abes masa dekat hotel je..yang kat pantai ni pon aku yang ajak..kalau tak, takde mana dorang nak keluar bilik..nampak kerusi rehat kat atas tu? jangan baring! sekali dah baring, susah nak bangun der..angin sepoi-sepoi yang sempoi sambil makan kuih cakoi membuatkan korang susah nak berambus dari kerusi tu..

nak dipendekkan cerita, aku terjumpa sorang budak FB ni, and yeah shes cute =) lalalala~

GANU KITE HOK KITE!!

Azim & Hafiz Pre-Wedding!

entry kali ni aku nak post kan pre-wedding 2 sahabat ni..tengok nama macam laki laki kan?? tapi memang laki pon! HAHA! actually dorang ni bukan lah nak berkahwin tapi nak bertunang je dulu~ HAAHAH! lantak lah ko hafiz & azim..
ye la ye lah aku nak cerita la yang sebenarnya..masa raya yang lepas, dorang 2 individu ni datang ke rumah aku untuk beraya..dalam pada tu dorang ajak ke PD nak raya rumah kengkawan ke,cikgu ke..tapi misi gagal sebab dorang semua takde dekat rumah..so si apis ni boleh pulak ajak ke Seremban nak jamming katanye..orait i said! dah lah studio cam gampang!! tapi harga sama je mahal..macam haram..eh kalau aku tau, baik aku g main caklempong lah lagi baik..

sweet kan diorang?? sama padan..macam pinang disalah belah..aku harap korang bahagia sampai ke anak cucu cicit pon takpe..haha!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.