Vodpod videos no longer available. 

more about “Saman tertunggak~~“, posted with vodpod

 

bak kate orang tua-tua,,guruh dah panggil..and satu lagi pepatah melayu yang paling feymes MALANG TIDAK BERBAU! memang apa-apa pepatah yang dicipta orang tua-tua dulu memang ade makna yang cukup mendalam dan boleh diguna pakai sampai bila-bila.. 

khamis minggu yang lepas,,tengah-tengah hari bute lagi mak aku dah suruh pegi pasar(nak tunggu aku bangun punye pasal,,semua makam lambat). aku pon siap la pakai seluar track kaler itam dan blah dari situ..aku tak pegi sorang..ade member teman..yang member ni plak bukan budak-budak sini..die ni budak JB tumpang rumah aku sementara nak menunggu hostel UniKL die bukak balik..Ijat name die..jentera Honda 125S hantam siap sedia nak bergerak..vroom* vroom*~~ sampai kat pasar order ayam 2 ekor,,agak lama nak menunggu..aku bawak ijat ni td jenjalan pusing-pusing tempat aku(takde ape pon kat sini,,just like pekan cowboy jek). amek lah ayam tadi..on the way nak balik rumah,,aku menyimpang pulak pegi lombong pasir dan juga terkenal dengan port memancing..bawak punye bawak,,dah dalam sangat aku bawak die nih,,kang ape pulak orang kampung cakap kan??buat bende tak senonoh(erk! laki kooot~~)

berlalu lah kitorang dari tempat tak senonoh tu(pulakk). aku punye la safety bawak moto tu,,tapi helmet tak pakai..ade je helmet kat bakul ni,,MS88 lagi kaler putih..HEHE..dah nak sampai simpang perumahan aku dah ni,,ternampak pulak kelibat motor besar,,2 bijik..kaler putih..mak aih aku cakap..bukan main SHEMART! lagi moto die..cantik,,bersih..siap ade lampu lagi terpacak kat belakang seat..SEKALI POLIS TRAFIK DAA~~ tgh mengiringi boss besar dalam perdana putih..slow talk punye slow talk,,slowww je die hulur surat cinta kat aku..aku tanye nak bagi sape??die jawab bagi kak kiah senget kat hujung kampung nun..ah sudah =.=”

safwan : cik  =)

polis 1 : lesen lesen

ijat : ade ade

safwan : (diam)

polis 2 : lesen awak mane?

safwan : tinggal lah lah cik..saye baru balik pasar ni beli ayam 2 ekor RM 22.40 kat kedai abang Meon Kombo..

polis 1 : kenape korang tak pakai helmet??kenape tak ikot hukum jalan raya??sedangkan Allah dah turunkan hukum-hukum kat dalam Al-Quran bla bla bla yada yada yada

safwan (pulaakkk dah)

ijat : cik kitorg student lagi cik

polis 2 : yelah student pon,,kene lah pakai helmet..tu pasal la ramai student politeknik  ramai mati sebab tak pakai helmet..

safwan : (aik! dalam byk2 IPT poli jugak yg kene??)

polis 1 : kau tau tak sape dalam kete perdana putih tu??boss aku tau..kalau die tade boleh la aku kasi korg lepas..

safwan &  ijat : tolong lah cik..dwet pon ayah bg ni..byk nak pakai dwet ni..

polis 1 & 2 : nah..bayar sebelum tarikh ni,,boleh dapat murah(dan memblahkan diri)

safwan & ijat : !@$%&*+#