dum!! dum!! laa laa laa~~ tezz!! dentuman sound woofer dan speaker telah berjaya membangkitkan aku dari tidur..perghhh!!!! potong sioll!! bukan men sedap aku mimpi tadi..err aku mimpi ape pon tak ingat dah (kebolehan manusia mengingat mimpinya ialah 5minit sahaja selepas tidur). ONE 21 GUNS~Lay Down Your Arm~~Give Up The Fight!!! sekali akak aku nyalak lagu 21 guns grreenday maa..memekak jeee pagi-pagi buta nih! da la semalam tido lambat kol 4 baru aku tido..bgn kol 9..si tommy boleh pulak suruh aku delete komen-komen dalam myspace die malam tu takot girlfriend die tau..ting tong punye tommy..baik kau potong kasi anjing makan ah..HAHA..

tgk jam kol 9..tido balik sampai 10..aku bangkit terus ke hall depan megadap tv samsung 50inch..pergh tak ke lagi membengkak mate aku pagi tu..macam tade keje je aku pagi tu..terus aku capai pengetip kuku,,ketip ketip ketip dan ketip lagi..ketip sikit pandang tv,,ketip sikit pandang tv sampai abes ketip..letak pengetip dan capai hp pulak..OH SHIT!! dah pukul 11.15 and I am already late!! aku bingkas dari sofa and terus ke toilet.. GEDEBUSH punye GEDEBUSH daah kol 11.30. pakai je baju yang ade dalam wardrobe aku tu..agak cantik,,pakai je..baju siap seluar pon siap boxer apatah lagi,,oh ya sweater..kang itaaamm aku atas moto tu kang..

VRooOoMmM~~ memecut sehingga 140 km/j kadang-kadang mampu mencecah 160..berbekalkan jetera Honda 125s aku pegi jemput Amal kat umah..sampai je sane,,TIN TIN aku bunyikkan hon.. ”AMaaAl!! keluar kau dr tempat persembunyian”

die pon keluar.. ”Apahal?!”

”oi! cepat la siap!!pegi umah Apis kan arini”

”Oh ha ah” kejap

eh sajak nyee budak ni aku cakap

nak dipendekkan cerita sampai la sane tangge batu,Melaka heading to rumah member as housemate  aku gak..abang die kawen arini..and nak dipendekkan cerita jugak,,tersesatlah sudah kam berdua kat atas jalan di bumi bersejarah itu..Amal yang bawak kalau die terus lagi mau sesat sampai Kelantan tu aku cakap..ah aku suruh die berenti biar aku bawak and pakai map yang akak aku(si 21 guns tu td) bg pagi tadi..

tau ko mal kecut tali kecapi kau naik dengan aku..HEHE silap besar ah sesape naik ngan aku..kau orang yang ke 56.676 yang mengalami talasemia bile naik n aku..HAHAHA

cerita dipendekkan lagi..dah jumpe apis,,mak ayah die..aku keluarkan camera and snap la mane yg boleh..takleh nk gerak bebas sangat sebab cuaca panas giler..sumpah aku tak tipu yang ketiak aku basah mase tu..AHAKS!!

so berkumpul la member-member mane yang datang dari jauh..housemate aku gak..dari jb la paling jauh..turut mendaftarkan diri Edy Didi Panjang Ijat and Padin..makan-makan,,lepak-lepak isap rokok dah bergembar sekeping dua dengan pengantin kitorang pon beransur ke bandar melaka..jenjalan kat dataran pahlawan..pekena nasi lemak antarabangsa kg.baru dulu..amek kau RM28.70 diminta..sian tommy kena payung aku makan mase tu sebab wallet aku tinggal dalam kete..dataran pahlawan adalah tempat yg strategik untuk dijadikan tempat ”mencuci mata” HEHEHE

borak punye borak,,jam menunjukkan pukul 7 senja dah..waiseyh kejap tol mase berlalu,,mate pon tak bersih dicuci lagi..bila dak-dak JB gerak balik kitorang pon beransur pulang..

aku memang nak rush sebab nk kene g umah sedare aku kat senawang..lagi sekali  Amal kepit bontot aku malam tu sebab THE GHOST RIDER is riding the motor!! yeeehaaa!!!

nanti aku kasi upload gamba-gamba nyeh =)

lesson of the season : jangan bawak moto laju-laju bahana diri =)

and also selamat pengantin baru buat abang apis dan akak iparnya..semoga berbahagia hingga ke anak cucu cicit mauhupun oneng-oneng hehe =)

and trimas Apis sebab menjemput kitorang pegi umah kau..and layan kitorang macam tetamu,,eh memang pon..sebab selame ni ko tak penah nak layan macamtu..macam GRO ade ah HAHA..

and also FUCK U JOHN!! sebab tak datang aritu..agak suram tade si pendek tu..hahahah~~