hari berganti hari,,minggu berganti minggu,,bulan pon nak berganti jugak..ape yang nak kene ganti lagi??tayar?langsir?seluar dalam? arrrrr~~

dah 2 bulan aku kat poli ni..cukup cekik darah..secara halusnya kita tak dapat kesan mane duet kite byk2 dah ilang tah kemane..exhausted most of the food..

oke kat sini aku nk share sikit “wasted money detected” list yang aku buat secara randomnya..

 

sewa rumah sebulan = RM 50 + baju koporat = RM 50 + modul = 20 + minyak moto = RM 10 + tiket bas = 50 + sewa kereta = RM20 + karoake =RM30 + futsal = RM40 + cc = RM10 + facial cleanser + minyak rambut = RM20

tu je lah setakat ni yang aku dapat ingat..kalau korang amek calculator Casio Fx450 korang tu,,tekan tambah tolak bahagi darab dan juga square rootkan,,dapat berape??

RM300 kan?? ptptn aku RM2500-RM300 = RM2200..tolak hutang akak aku RM400 = RM1800..lagi RM300 aku buat makan..so yang tinggal kat aku ade RM1500..tapi kat my Dad ade RM500 lagi..dapat bantuan drpd goverment je..ALhamdulillah lah..so kalau campur,,jadi RM2000..sampai hujung sem ni aku nak save yang RM1500 tu kurang drpd RM1300..so katekanlah begitu jadinya,,aku dapat pulangan RM1800..then cuti sem aku nk keje..nak beli laptop..Toshiba da cukup..Acer da ramai sangat user..Asus pon skang dah murah..Compac pon okay..Vaio jauh skali nak gapai..MAC lagi laa..lenovo jarang aku nampak..HP also okay..so mane satu aku nk pilih ni??

aku nak kan laptop ni pon bukan sebab ape..

1. aku nk buat keje je

2. editting gamba dah tentu

tu je lah..ha ah tu je..tak de ape pon..sebab nak men game,,kene la beli yang mahal sikit sebab nak ade grafic card inside..RM2500 kot..ni aku estimate for RM2000 je..but i mostly into editing photos..

buat mase ni tak terdesak sangat nak pakai..tp takkan nak tunggu terdesak tu datang kat kite ek???panjang akal kang cari jalan..so i must be patient for the furture bro..

lesson of the season : berkira-kira sikt dalam berbelanja