jap jap, sebelum tu kasi aku gelak dulu..
…………………………………………………………………………. ……. …… ….. .. . . . . . . .               .

kenapa aku nak gelak pulak??? ya ya ya ya aku nak cerita lah ni..weekend yang lepas di mana ia telah jatuh pada hari ahad,aku,bean,yaya and sulaz yakni classmate aku sendiri telah berjaya sampai ke Bukit Cahaya S.Alam dengan jayanya!
haaizzz,,berbulan tu plan nak ke Bukit Cahaya and at last,,as what u see below =)

Eh lepak dulu..Terus nak tengok gambar je,beraattt~ layan ini celita dulu bro baru boleh kasi tengok itu gambar..okay?deal.
Nampak tak basikals tu? Sewaa tuu Rm3 sejam total 3 jam sewa berapa tah..Yang berada di tengah ialah SulazTripple si budak tersungkur!! *psst *psst Sulaz aku janji tak bagitau diorang hal sebenar okay?..Bean,lu steady hensem kekal bergaya..Macam Bung Sukarno..

Nak dijadikan cerita,aku memang tak balik weekend tu sebab dah berjanji dengan diorang nak ke sini..bergerak dari nilai melalui lebuhraya LDP dengan kelajuan 100km/j,maka sampai lah aku di USJ pada pukul 12.08pm. Itu pun pompuan-pompuan ni tak siap lagi! Grrr!  Walhal aku dah roger sejam awal sebelum aku bertolak.. haaizzz..dasar pompuan keberet..Tapi yang buat aku terharunye,diorang buat bekal makanan!! Aku tak tau kenapa rasa terharu semacam..dah kene nasi lemak kangkang dengan diorang agaknye..

time to slide to the next photo..

Kitorang tak terus ke Bukit Cahaya malah singgah di Tasik Shah Alam sebentar tunggu si Bean..dapat pulak duduk dengan budak giler camera dua ekor ni,memang tak ah! *psst psst* yaya,lagi kau benci  gambar ni lagi suka aku masukkan.

aku cukup menyampah kalau candid yang dibuat-buat ni..

berbasikal adalah salah satu aktiviti yang korang boleh kat sana..menurut yaya the engine-info-searcher,ada 23 aktiviti lagi yang boleh korang enjoy.

potraiture sikit : yaya the engine-info-searcher..tali beg ni lah yang putus tu..nak lari dari beruk punye pasal,langsung tak payah..

lagi potraiture : sulaz yang keletihan..

ah memanjang potraiture je : photo by tripod..

rumah beriklim 4 musim..si bean,,asal muke kau macam tu???

nampak asap tu nampak?? -2 darjah celcius gile ko!
aku tataw kenapa si bean nampak jambu..timkai ah!!

ah sudah~ threesome kot! baru America!!

aku tau kebanyakkan gambar untuk entry kali ni kurang and susah untuk menggambarkan keadaan sebenar dekat bukit cahaya tu.. antara sebabnya 1st,kitorang berbasikal(aku lah tu,susah nak snap) and 2nd,leka lepak dekat pondok ape kejadah tah sambil makan kacang tanah,air kotak teh bunga dan termasuklah roti sosej buatan 2 orang pompuan ni..

p/s: kalau korang nak pergi jugak,,aku sarankan pergi pagi-pagi..mesti lagi seronok..dalam hutan memang clear nak berhenjut,tapi kalau nak kene patuk dengan ular batik kuala terengganu dengan tebuan tanah gambut,cube la ko..